لوگو دکتر مهشید کریمی
Search
Close this search box.
تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر برای چیست؟

تست پاپ اسمیر از جمله تست های آزمایشگاهی ضروری می باشد که باید هر چندوقت یک بار باید انجام شود. این تست کاملا بدون درد و خونریزی بوده و انجام آن بدون هیچ عوارضی می باشد. تست پاپ اسمیر یک تست تشخیصی است که سلول های بدن را مورد بررسی قرار می‌دهد. از آنجائیکه این تست برای افرادی است که روابط زناشویی دارند، بنابراین در دختران باکره نیازی به انجام آن نیست.

تست های تشخیص آزمایشگاهی به عنوان مهم ترین فاکتور ها در تشخیص اولیه یک بیماری هستند. به همین منظور پزشکان همواره توصیه می کنند که آزمایشات دوره ای سالانه را جدی گرفته و آن ها را انجام دهیم. یکی از این آزمایشات که برای تشخیص زودهنگام بیماری سرطان رحم و زگیل تناسلی در خانم ها مفید است تست پاپ اسمیر می باشد. این تست جزء تست های پاراکلینیکی بوده که در بخش پاتولوژی آزمایشگاه انجام می شود و با استفاده از آن تا حدودی می توان احتمال وجود سلول های سرطانی را تشخیص داد.

آزمایش تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر چیست؟

این تست آزمایشگاهی یک تست غربالگری است که جهت تشخیص اولیه سرطان دهانه رحم و رحم مورد استفاده قرار می گیرد. انجام این تست پاتولوژی هر سه سال یک بار باید توسط خانم های بین 21 تا 60 سال صورت بگیرد. در این نمونه ها از سلول های رحم با استفاده از تکنیک نمونه برداری سلولی، برداشته شده و رنگ آمیزی می شود و سپس در زیر میکروسکوپ مورد ارزیابی قرار می گیرد.

در این تست تغییرات سلولی مورد بررسی قرار می گیرد و وجود هر نوع تغییر خارج از پروسه های سلولی مثل بزرگ شدن هسته سلول ها و یا افزایش التهاب به همراه ایجاد نکروز مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت مشاهده گزارش می شود. یکی از خصوصیات مهم این تست نسبت به سایر تست های پاتولوژی این است که در فرآیند نمونه گیری آن فرد دچار درد و خونریزی شدیدی نمی شود و به همین علت انجام آن برای افراد بسیار آسان تر از سایر تست های نمونه برداری است.

تست پاپ اسمیر چگونه انجام می‌شود؟

در این روش پزشک با استفاده از دستگاه اسپکلم دهانه رحم را باز کرده و با استفاده از اسپاچول نمونه سلول هایی را از دهانه ی رحم جمع آوری می کند. سپس نمونه به آزمایشگاه ارسال شده و بر روی لام قرار می گیرد و با استفاده از دستگاه های فیکساتور و خشک کننده نمونه بر روی لام فیکس می شود سپس با استفاده از ابزار رنگ آمیزی لام، رنگ آمیزی می شود و پس از پایان کار لام ها توسط متخصص پاتولوژی مورد ارزیابی قرار می گیرند.

یکی از معایب این روش که سبب ایجاد خطا در تشخیص بیماری می باشد این است که همه نمونه سلول های موجود بر روی اسپاچول بر روی لام قرار نمی گیرد و همین موضوع سبب افزایش خطا در این تست می باشد.

برای انجام این تست توجه به شرایط انجام آن ضروری است. این تست به هیچ وجه ممکن نباید در زمان قاعدگی انجام شود. همچنین تا یک روز قبل از انجام این تست فرد از انجام رابطه جنسی و مصرف داروهای واژنی باید خودداری کند.

زمان انجام تست پاپ اسمیر

بهترین زمان انجام این تست زمانی است که فرد در فاز پرولیفراتیو قاعدگی قرار دارد که اگر بخواهیم طبق زمان بندی چرخه قاعدگی حساب کنیم دقیقا روز پانزدهم از شروع خونریزی می باشد. پزشکان توصیه می کنند که برای جلوگیری از ایجاد خطا در آزمایش از یک هفته قبل، از مصرف هر گونه لوسیون و یا پماد های واژنی خودداری کنند..

همچنین از 24 تا 48 ساعت قبل از انجام آزمایش از انجام رابطه جنسی خودداری کنند. همانطور که در مطالب قبل هم اشاره شده یکی از مزیت های این تست این است که بسیار راحت و بدون درد و خونریزی در مطب انجام می شود و بیمار بلافاصله پس از انجام تست می تواند فعالیت های روزانه خود را داشته باشد.

با وجود این مزیت ها اگر پس از انجام این تست به هر دلیل دچار خونریزی های مکرر بودید، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

اینکه چه سنی برای انجام تست پاپ اسمیر مناسب است از کشوری به کشور دیگر و حتی فردی به فرد دیگر متفاوت است ولی طبق اصول رایج در همه جای جهان توصیه می شود که پس از اولین رابطه ی جنسی بهتر است هر سه سال یک بار آزمایشات پاپ اسمیر انجام شود. و طبق مطالعات انجام شده پس از 65 سالگی اگر همواره این تست منفی بوده دیگر نیازی به انجام این تست نخواهد بود.

سوالات متداول

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف-یلدا