اگر پریودی دردناکی را تجربه می کنید و تحمل درد آن برای شما دشوار است، قرص های مسکن می توانند گزینه خوبی برای کاهش این درد باشند. توجه کنید که اگر پریودی سختی دارید حتما به پزشک مراجعه کنید تا از عدم وجود مشکلات رحمی و هورمونی مطمئن شوید. در ادامه بهترین قرص برای کاهش درد پریودی را به شما معرفی خواهیم کرد:
بهترین قرص برای کاهش درد پریودی چیست؟
پزشک ممکن است برای کاهش درد پریود در روزهای اول دوره، مصرف داروهای زیر را توصیه کند:
- داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن (بروفن یا ژلوفن)، ناپروکسن، نوافن، آسپیرین، مفنامیک اسید و سلکوکسیب، قابل دسترسی با یا بدون نسخه پزشک هستند.
- مسکنهایی مانند استامینوفن (پاراستامول) و یا انواع قویتر آن مثل استامینوفن کدئین نیز برای کاهش درد به کار میروند، اگرچه تحقیقات نشان داده که در مقایسه با داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی تأثیر کمتری بر تسکین درد قاعدگی دارند.
- داروهای ضد افسردگی گاهی برای مدیریت تغییرات خلقی ناشی از سندرم پیش از قاعدگی مورد استفاده قرار میگیرند.
- برخی از داروهای هورمونی که به صورت قرص برای تنظیم دوره قاعدگی یا کنترل بارداری مصرف میشوند، ممکن است در کاهش شدت درد پریود موثر باشند زیرا از تخمکگذاری جلوگیری میکنند و میتوانند گرفتگیهای قاعدگی را کنترل کنند. البته پزشک باید در صورت تشخیص، این داروها را به شما تجویز کند.
به طور کل نوافن و ژلوفن بهترین قرص ها برای درد پریود هستند که روی بسیاری از خانم ها تاثیر خوبی داشته اند.
مقاله زیر ممکن است برای شما مفید باشد:
آیا خوردن قرص برای کاهش درد پریودی کافی است؟
درد قاعدگی در اکثر خانمها بخش طبیعی چرخه قاعدگی است. در هر دوره، دیواره مخاطی رحم به تدریج شروع به ریزش میکند که باعث احساس دردناکی در شکم بهصورت گرفتگی عضلانی میشود. این درد میتواند به کمر و ران هم گسترش یابد و شدت آن در هر دوره متفاوت است. در برخی موارد، درد پریود بهصورت اسپاسم شدید و در برخی موارد بهصورت درد مزمن و جزئی حس میشود.
یک بررسی انجام شده در سال ۲۰۱۴ نشان داد که بین ۱۶ تا ۹۱ درصد خانمها همیشه دردناکی یا دیسمنوره را در طول دوره قاعدگی تجربه میکنند. در برخی موارد، شدت درد بهخصوص در روزهای اول بهحدی است که توانایی فرد در انجام کارهای روزمره را تحت تأثیر قرار میدهد. اما خوشبختانه در اکثر موارد، شدت درد پس از روز چهارم کاهش مییابد.
❌متأسفانه برخی از خانمها بهدلیل ناآگاهی بهجای مراجعه منظم به پزشک برای معاینات دورهای، درد قاعدگی را بهعنوان یک مسئله طبیعی در نظر میگیرند و فقط به خوردن انواع مسکن یا قرص درد پریود اکتفا میکنند. این سبک زندگی تنها به پیشرفت سریعتر بیماری احتمالی کمک میکند. حتی در صورت مصرف بهترین قرص برای کاهش درد پریود، باز هم ریشه اصلی درد های سنگین و شدید باید توسط متخصص زنان و زایمان پیدا شود.
بنابراین، بهتر است بهصورت خودسرانه شروع به مصرف انواع مسکن نکنید و حتماباید با پزشک متخصص مشورت کنید. همچنین، از مراجعه منظم به پزشک برای معاینات دورهای و تشخیص دقیق دیسمنوره استفاده کنید تا هر گونه مشکلی در این زمینه را بهموقع شناسایی و درمان کنید.
چند روش برای پیشگیری از قاعدگی دردناک
دوران قاعدگی برای بسیاری از خانمها با درد و ناراحتیهای جسمی و روحی همراه است. این دردها میتوانند به شدت زندگی روزمره را تحت تأثیر قرار دهند. خوشبختانه، با رعایت نکات و راهکارهای سادهای میتوان این مشکلات را کاهش داد و کیفیت زندگی در این دوره را بهبود بخشید:
تغذیه سالم و پرهیز از مواد محرک
- برای کاهش درد قاعدگی، بهتر است چند روز قبل از شروع دوره، مصرف غذاها و نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند شکلات، چای، قهوه، و نوشابه را کاهش دهید.
- همچنین، کاهش مصرف نمک، الکل و شکر میتواند به جلوگیری از نفخ و کاهش ناراحتیهای مرتبط کمک کند.
مصرف داروهای ضد التهابی
- استفاده از داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن میتواند به کنترل درد پریود کمک کند. بهتر است این داروها را قبل از شروع دوره مصرف کنید.
مکملهای ویتامین و مواد معدنی
- مصرف مکملهای ویتامین B6، B1، E و همچنین کلسیم و منیزیم میتواند به کاهش انقباضات شدید رحم کمک کند.
- توجه داشته باشید که مکملهای حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن است در طول دوره قاعدگی باعث افزایش خونریزی شوند، بنابراین آنها را قبل از شروع دوره مصرف کنید.
مدیریت استرس
- استرس میتواند شدت درد و علائم سندرم پیش از قاعدگی را تشدید کند. استراحت کافی و استفاده از تکنیکهای کاهش استرس مانند مدیتیشن، یوگا، پیلاتس یا تای چی میتواند مؤثر باشد.
ورزش منظم
- مطالعات نشان دادهاند که انجام ورزشهای هوازی سه بار در هفته میتواند به طور قابل توجهی شدت درد قاعدگی را کاهش دهد.
راههای خانگی مؤثر برای کاهش درد پریود
درد پریود، که برای بسیاری از خانمها یک تجربه ماهانه ناخوشایند است، در اغلب موارد خفیف است و میتوان آن را با روشهای خانگی مدیریت کرد. استفاده از تکنیکهای ساده و طبیعی میتواند به کاهش این دردها کمک کرده و احساس راحتی بیشتری را فراهم آورد. در ادامه، چندین راهکار خانگی که میتوانند به کاهش درد پریود کمک کنند، معرفی شدهاند:
- استفاده از کمپرس گرم: قرار دادن کیسه آب گرم یا پد گرم در ناحیه شکم، لگن یا کمر میتواند به شل شدن عضلات و کاهش درد کمک کند. این روش یکی از قدیمیترین و مؤثرترین راهکارها برای تسکین درد قاعدگی است.
- ماساژ آرام: ماساژ ملایم ناحیه شکم و اطراف آن میتواند به افزایش جریان خون و کاهش انقباضات عضلانی کمک کند. استفاده از روغنهای گیاهی مانند اسطوخودوس یا نعناع فلفلی در هنگام ماساژ میتواند اثر آرامبخش بیشتری داشته باشد.
- دوش آب گرم: گرفتن دوش آب گرم نه تنها باعث آرامش و تسکین درد میشود، بلکه میتواند به کاهش تنشهای عضلانی و تسکین درد در نواحی مختلف بدن کمک کند.
- فعالیت بدنی سبک: انجام تمرینات بدنی سبک مانند شنا، پیادهروی یا دوچرخهسواری میتواند باعث آزاد شدن اندورفینها، که به عنوان مسکنهای طبیعی بدن شناخته میشوند، گردد. این فعالیتها همچنین به بهبود جریان خون و کاهش تنشهای عضلانی کمک میکنند.
- تغذیه مناسب: خوردن وعدههای غذایی سبک و مقوی، به ویژه غذاهایی که حاوی مواد مغذی مانند ویتامینها و مواد معدنی هستند، میتواند به بهبود وضعیت عمومی بدن و کاهش درد کمک کند. مصرف غذاهای غنی از آهن، مانند اسفناج و حبوبات، نیز میتواند به جبران کمبودهای احتمالی بدن در این دوران کمک کند.
- عدم مصرف سیگار و الکل: ترک مصرف سیگار و الکل در روزهای اول قاعدگی میتواند به کاهش التهاب و درد کمک کند. الکل و نیکوتین میتوانند باعث افزایش درد و انقباضات عضلانی شوند، بنابراین اجتناب از آنها میتواند مفید باشد.
با رعایت این نکات ساده و کاربردی، میتوانید درد پریود را به طور مؤثری کنترل کرده و دوران قاعدگی خود را با آرامش بیشتری سپری کنید.